Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

НБУ отримав понад 4 млрд грн від банків-банкрутів

14 лютого 2017 р., 17:48

Найбільший обсяг коштів НБУ отримав за повернення стягнень на зазначенні активи

Національний банк за 2016 рік отримав понад 4 млрд грн за рахунок погашення заборгованості за кредитами рефінансування, виданими неплатоспроможним банкам. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Найбільший обсяг коштів, а саме 2,3 млрд грн НБУ отримав за рахунок коштів від погашення цінних паперів та за повернення стягнень на зазначенні активи. Ще 1,04 млрд грн отримано від погашення або реалізації заставлених Національному банку кредитів. Відчуження 172 об’єктів нерухомого майна принесло ще 448,6 млн грн, і 295,3 млн грн погашено за рахунок інших джерел.

Загалом, приріст суми погашення заборгованості за кредитами рефінансування склав 2,9 млрд грн, або 265% у порівнянні з 2015 роком.

З січня 2017 року реалізація заставленого Національному банку майна здійснюється Фондом гарантування вкладів фізичних осіб виключно через систему ProZorro.

Нагадаємо, у НБУ повідомляли, що банки з російським капіталом в Україні обмежені в операціях, працюють під наглядом куратора і шукають покупця.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp