Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зазначення коду товару або послуги в податковій накладній

16 лютого 2017 р., 08:50

Закарпатців інформують про зміни

З врахуванням останніх змін до Податкового кодексу України, Хустська ОДПІ інформує про наступне. Оскільки діюча форма податкової накладної не містить окремого поля для відображення коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП), до внесення відповідних змін до форми податкової накладної та порядку її заповнення при складанні податкової накладної код послуги тимчасово не зазначається.

Відсутність коду послуги згідно з ДКПП в податковій накладній, дата складання якої припадає на період з 01.01.2017 року до дати набрання чинності відповідними змінами до форми податкової накладної, не визначається як помилка , допущена при складанні такої податкової накладної. При здійсненні платниками податку починаючи з 01.01.2017 року операцій з постачання товарів у податковій накладній в обов´язковому порядку зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних та імпортних товарів – 10 знаків, для інших товарів – не менше 4 знаків). 

При цьому код товару відповідно до УКТ ЗЕД зазначається на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання чи виготовлення такого товару (до 01.01.2017 року чи після цієї дати). Вищезазначені зміни стосуються також розрахунків коригування до податкових накладних, які складаються з 01.01.2017 року, незалежно від дати складання податкових накладних (до 01.01.2017 року чи після цієї дати), до яких складаються такі розрахунки коригування. 

Водночас у разі складання податкових накладних не за операціями з постачання товарів/послуг, а з метою нарахування податкових зобов´язань відповідно до п. 198.5 ст. 198 та/або ст. 199 Податкового кодексу (за товарами/послугами, необоротними активами, під час придбання або виготовлення яких суми податку було включено до складу податкового кредиту, у разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для використання чи починають використовуватися в неоподатковуваних операціях), - код товару згідно з УКТ ЗЕД, а для послуг – код послуги згідно з ДКПП.
За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp