Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Roshen експортує 35% виробленої продукції

9 лютого 2017 р., 09:05

У 2016 році корпорація Roshen відчула, що падіння ринку припинилось, але і зростання поки що немає

Про це розповів президент корпорації В’ячеслав Москалевський, передає «Інтерфакс-Україна».

«За останніх три роки ми оновили асортимент і зробили його більш доступним. У минулому році продали в Україні рівно стільки, як і в позаминулому, ― близько 220 тис. тонн продукції», ― розповів Москалевський.

Він також зазначив, що компанія продає 65% своєї продукції в Україні, а 35% йде на експорт.

«Частка продажів в ЄС становить 5% від загального обсягу. У РФ не експортуємо нічого з 2013 року. Якщо ви пам'ятаєте, для нас їхній ринок став закритим раніше, ніж для всіх інших українських компаній. Святковий день для Roshen настав 29 липня 2013 року, коли нас оголосили отруйними. До 2013 року частка експорту в Росію від загального експорту становила 58%. Російським ринком в Україні ми займалися близько 20 років. Щоб закрити його втрату, потрібен час, адже на нових для нас ринках уже хтось є», ― розповів Москалевський.

«Останню гидоту, яку зробили нам росіяни, це закрили транзит для торгівлі з країнами СНД. Так, ми веземо туди свою продукцію, але це виходить довше за часом і дорожче по грошах. Існує монополія поромних перевезень "Укрферрі" з дуже високими тарифами. Вирішити цю ситуацію можна тільки одним шляхом: купити собі паром і почати конкурувати з ними. Але ми цього робити не будемо», ― додав він.

За словами президента корпорації, поставки компанії в країни СНД скоротилися.

«Але досягненням цього року стало те, що ми це падіння компенсували зростанням в ЄС, країнах Близького Сходу, плюс трохи наростили продажі в Україні. І в результаті ми вийшли в нуль», ― підсумував Москалевський.

Довідка:

Корпорація Roshen виробляє понад 320 видів кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва продукції ― 450 тис. т на рік. Головний офіс корпорації розташований у м. Київ. До складу корпорації входять українські фабрики (Київська, Кременчуцька, дві виробничі площадки у м. Вінниця); дві виробничі площадки Липецької кондитерської фабрики (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва), Bonbonetti Choco Kft (Будапешт, Угорщина), а також Вінницький молочний завод, який забезпечує фабрики корпорації натуральною високоякісною молочною сировиною.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp