Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зі старшокласниками провели просвітницьку бесіду

18 лютого 2017 р., 10:45

У Коритнянській школі

У п’ятницю, 17 лютого, в Коритнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів на Ужгородщині, яка прославилася на всю країну запуском першого в Україні шкільного патруля – «Children patrol police», відбувся правопросвітницький захід для учнів-старшокласників, спрямований на запобігання випадкам домашнього насильства та порушення прав дітей.

До школярів завітали працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Закарпатській області та Ужгородського місцевого центру. Під час зустрічі фахівці поспілкувалися з учнями на тему права та відповідальності дітей за нормами цивільного та кримінального законодавства. Старшокласники виявили високу зацікавленість до порушеної теми, задавали питання та висловлювали власні думки. Завуч із виховної роботи Діана Данко розповіла, що у школі віднедавна запрацював перший в Україні «Шкільний поліцейський патруль», діяльність якого спрямована на досконале вивчення правил дорожнього руху, законів та кодексів України, проведення профілактичної роботи між учнями та молоддю для проявів протиправної поведінки та попередження злочинів у дитячому середовищі.

Упродовж зустрічі було порушено й питання щодо небезпечної інтернет-гри «Блакитний кит», серед учасників якої і закарпатські дітлахи. Минулого тижня її жертвами стали учні Ужгородської гімназії, які «потрапили на гачок» маніпуляторів дитячими душами. Спілкуючись із старшокласниками, фахівці намагались з’ясувати, як багато знають діти про цю небезпечну гру та пояснити про небезпеку, яку приховує ця, на перший погляд, невинна дитяча забава і порадити, як не стати жертвами смертельної гри.

Як виявилось, практично всі школярі добре знають не тільки про гру, але й про її правила та можливі наслідки. Вони охоче спілкувались на цю тему, запевняючи, що усвідомлюють загрозу, яку вона несе, і ніхто з них не бере участі в грі. Діана Данко каже, що у школі проводиться роз’яснювальна робота щодо цієї гри, і переконана, що учні Коритнянської школи усвідомлюють які загрози вона несе. Окрім того, на школярів позитивний вплив має і шкільний патруль: «Школярі стали більш дисциплінованими, а патруль викликає повагу у дітей, і виховує своїм прикладом інших».


Представники шкільної патрульної поліції – дев’ятикласник Артур Петрунь, шестикласниці Крістіна Габду та Вікторія Юдик, які пройшли складний відбір, запевняють, що мріють у майбутньому стати поліцейськими. Нині основними функціями, покладеними на них, є сприяння правовій освіченості учнів загальноосвітніх шкіл, попередження злочинності в дитячому середовищі, контроль за дотриманням учнями шкільного розпорядку, заборона тютюнопаління та ін. Навколо цих юних одинадцяти патрульних в школі згуртовується молодь, а своєю поведінкою вони формують авторитет нової поліції.
Оксана Дудаш, Ужгород

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp