Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про заповнення та подання податкового розрахунку за формою № 1 ДФ

24 лютого 2017 р., 09:11

Інформують платників податків

Фахівці органів ДФС у Закарпатській області інформують, що підпунктом «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок). Дія Порядку поширюється на податкових агентів, зокрема, юридичних осіб, які нараховують (виплачують, надають) доходи фізичній особі та/або зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок, передбачений розділом IV ПКУ до бюджету від імені та за рахунок фізичної особи з доходів, що виплачуються такій особі, а також військовий збір, передбачений п. 16¹ підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ (п. 1.3 Порядку).

Водночас Порядком не передбачено відображення інформації щодо нарахованих (виплачених) доходів на користь суб’єктів господарювання-юридичних осіб.

Пунктом 3.6 Порядку встановлено, що у графі 5 «Ознака доходу» зазначається ознака доходу згідно з довідником ознак доходів, наведених у додатку до цього Порядку. Ознака доходу визначається до нарахованого доходу.

Згідно з довідником ознак доходів під ознакою доходу «118» відображаються суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлені законодавством строки, розмір якої обчислюється відповідно до п. 170.9 ст. 170 ПКУ.

Таким чином, під «118» ознакою доходу відображаються виключно суми коштів, які згідно з п.п. 170.9.1 п. 170.9 ст. 170 ПКУ підлягають оподаткуванню.

Суми коштів, які стягуються за рішенням суду на рахунки органів виконавчої служби відображаються суб’єктом господарювання, який здійснює таке нарахування (виплату), в податковому розрахунку за формою № 1 ДФ за відповідною ознакою доходу в залежності від виду нарахованого (виплаченого) доходу.

Ця та інша детальна інформація щодо заповнення та подання податкового розрахунку за формою № 1ДФ викладена у листі ДФС України від 16.02.2017 № 3874/7/99-99-13-01-01-17.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp