Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ювенальна поліція провела рейд по виявленню неповнолітніх жебраків

28 лютого 2017 р., 09:50

В Ужгороді, Мукачеві та Хусті

У ході профілактичного відпрацювання співробітників сектору ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за тиждень було перевірено 7 залізничних та автовокзалів, 8 ринків, 47 місць скупчення молоді, а також парки та сквери в Ужгороді, Мукачеві та Хусті. Крім цього правоохоронці перевірили за місцем проживання 45 неповнолітніх, серед яких 29 дітей, яким оголошено про підозру у скоєнні злочину та 16 – засуджених без позбавлення волі.

Крім просвітницької та профілактичної роботи з дітьми, важлива увага приділялася боротьбі з жебракуванням серед неповнолітніх. Лише за одну добу в Хусті було виявлено та задокументовано два факти втягнення неповнолітніх в злочинну діяльність, а саме просіння милостині. Перший випадок стосувався 42-річної жінки, яка змушувала свого 12-річного сина жебракувати, інша 30-річна хустанка змушувала просити милостиню двох своїх 10-річних двійнят.

Загалом за тиждень поліція притягнула до адміністративної відповідальності десятьох осіб, шістьох з них за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей та чотирьох – за ст. 175-1 КупАП, тобто куріння дітьми тютюнових виробів у заборонених місцях.

{g}

Такі відпрацювання в області відбуваються постійно, пріорітетним завданням таких дій є профілактика дитячого жебракування.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp