Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як закарпатські рятувальники у Румунії були (ФОТО)

1 березня 2017 р., 17:26

Обмінювалися досвідом з колегами

Закарпатські рятувальники гостювали в Румунії та обмінювалися досвідом роботи з колегами із Сату-Маре

28 лютого делегація закарпатських рятувальників відвідала румунське місто Сату-Маре, де проходили урочистості з нагоди 84-річниці Дня цивільного захисту Румунії.

«Подібне запрошення від румунських колег надходить не вперше. Це результат тривалої багаторічної співпраці між рятувальниками Румунії та України», — розповідає заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області, керівник делегації українських рятувальників Богдан Ількович.

У ході зустрічі сторони також ознайомилися зі структурою служб, обмінялися методикою роботи в частині запобігання та реагування на надзвичайні ситуації, що характерні для обох країн.

Закарпатські надзвичайники також взяли активну участь в обговоренні спільного гранд-проекту між чотирма державами-сусідами (Україна, Румунія, Угорщина та Словаччина), спрямованого на забезпечення сталого розвитку Тисайського регіону, охорону й дбайливе використання природних ресурсів.

«Річка Тиса – одна з головних водних артерій цього краю. Гірські потоки і різноманітний ландшафт створили прекрасні умови для розвитку унікальної флори та фауни. Це одна з найкрасивіших річок Європи. Але проблеми Тиси також широко відомі. Руйнівні повені, забруднення відходами, а також збереження біорізноманіття – це головні питання, на яких сьогодні необхідно сконцентрувати спільні зусилля», - зазначив Богдан Ількович.

Також наші рятувальники, серед яких були і начальник 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів Олександр Гайдош та керівник ДПРЧ-10 м. Хуст Роман Орос мали чудову нагоду ознайомитися з визначними місцями м. Сату-Маре. Також від імені Управління ДСНС України у Закарпатській області господарям зустрічі, зокрема головному «надзвичайнику» м. Сату-Маре та меру міста, були вручені цінні подарунки.

Учасники зустрічі переконані, що такі заходи є дієвими для подальшої міжнародної співпраці та обміну досвідом роботи у частині організації рятувальної служби та протипожежного захисту населених пунктів.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp