Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Столтенберг: НАТО не відмовиться від прийому України

3 березня 2017 р., 13:19

Генсек наголосив, що обіцянок про нерозширення альянсу не було.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що гарантій і обіцянок про нерозширення альянсу ніхто не давав. Про це він сказав в інтерв'ю газеті Le Temps.

"Якщо НАТО почне говорити, що можна зачинити двері перед такими країнами, як Україна чи Грузія, щоб пом'якшити відносини з Росією, то це означало б прийняти неприйнятне: відновлення сфер впливу, при якому великі держави можуть приймати рішення за маленькі країни", - сказав він.

Столтенберг наголосив, що НАТО не відмовиться від ідеї прийому до складу альянсу України і Грузії.

"Немає подібних обіцянок або угод, я можу продемонструвати вам це документально, якщо хтось цього хоче", - каже генсек, зазначаючи, що подібне рішення було б абсолютно неприйнятним.

Раніше Корреспондент.net дізнавався у експертів, з чим пов'язана ініціатива української влади провести референдум щодо вступу в НАТО.

Зазначимо, що західні спікери за останній рік багато разів сумнівалися в натовській перспективі Києва. Та й в самій Україні прозвучали заклики залишити надії на вступ в альянс - найбільш обговорюваною стала недавня стаття "прозахідного" олігарха Віктора Пінчука.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp