Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Слово Шевченка не вмирає (ФОТО)

3 березня 2017 р., 18:02

Вже стало доброю традицією Ужгородського коледжу культури і мистецтв, кожної весни вшановувати пам'ять Тараса Григоровича Шевченка.

 

Невід'ємною його частиною є щорічний конкурс читців – декламаторів та знавців творчості Великого Кобзаря «Невмируще Тарасове слово».

Мета заходу – популяризація творчості поета, виховання у молоді шанобливого відношення до літературної спадщини Кобзаря.

Конкурсною програмою передбачено художнє читання поетичних та прозових творів Шевченка; творів Т.Шевченка в перекладах іноземними мовами , а також традиційний конкурс молодих поетів – початківців.

Початок та завершення поетичного конкурсу означено музикою, як і водиться в мистецькому навчальному закладі. Музичні твори на шевченківську тематику майстерно зіграв фольклорний ансамбль народних інструментів під керівництвом креативного викладача – музиканта, шанувальника літератури, викладача Валентини Вігули.

У часі до радчої роботи журі ведучі конкурсу, Павлюк Олександра та Павлюк Іванна провели вікторину «Чи знаєш ти творчість Шевченка?».

Приємною несподіванкою цьогорічного конкурсу, що сколихнула вщерть переповнену залу коледжу стала театралізована літературна композиція «Сторінки щоденника поета». (Режисер –постановник викладач коледжу Наталя Орєшнікова). Цікава, вдало вирішена режисерська робота студентів - режисерів ІІ - го курсу значно поглибила уявлення глядачів про поета та його час.

Кількість учасників, змагалися за звання переможця налічувала понад 20 студентів.

Переможцями конкурсу читців поезії Тараса Шевченка стали:

І місце – Тополюк Аріадна

ІІ місце – Стеблак Тетяна

ІІІ місце – Ковальчук Каріна.

Переможцями конкурсу читців поезії Тараса Шевченка англійською мовою стали:

І місце – Глюдзик Катерина

ІІ місце – Фленько Аліна

ІІІ місце – Мацола Оксана.

Голова журі, директор Н.І. Шетеля Ужгородського коледжу культури і мистецтв кращим конкурсантам вручила грамоти та подарунки.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp