Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чому закарпатці воюють, а чоловіки зі Сходу живуть тут під мирним небом? (ФОТО)

19 червня 2014 р., 18:30

Така несправедлива "ротація" не дає спокою закарпатським мамам, сини яких живуть під кулями терористів.

Батьки закарпатських солдат, які нині служать на Луганщині та Донеччині, сьогодніпікетували військову частину А1778 в Ужгороді.

У батьків, які переважно приїхали з Перечинського району, одна вимога – негайно повернути додому їхніх синів, які служать на сході України ще з березня.

Світлана Поляк біля військової частини, бо на Сході в неї служить син. А сюди прийшла підтримати батьків, чиї сини загинули 17 червня. Жінка закликає керівників держави та військових повернути закарпатських солдат додому: «Ми прийшли підтримати батьків, яким сьогодні привезли вантаж №200. Ми прийшли просити, щоб хлопців, які там зараз воюють, замінили… Я більше не можу говорити… (плаче)».

У пані Тетяни на Луганщині служить син. 25-річний Юрій знав загиблого перечинця Михайла Кулю. З ним разом до останнього служили в гарячих точках України. Жінка розповідає, що син хоч контрактник, але йшов на службу, а не на війну. Пані Тетяна просить повернути хлопців додому: «Вони там із березня. І ніхто не говорить, що тиждень вони там були на хлібі і воді. Чому луганські і донецькі чоловіки там не воюють, а їдуть сюди? А туди на війну відправляють наших зі Львова і Закарпаття. Чому?» - питає в керівництва країни мати, в якої єдиний син нині на Сході України.



Заступник командира бригади по роботі з особовим складом підполковник Євген Бондар, що вийшов до батьків, зазначив: «Мами стурбовані, це зрозуміло, особливо після того, як пішли перші бойові втрати. Я їх розумію. Але рішення щодо повернення хлопців приймає не керівництво бригади. Як би була можливість їх замінити, провести ротацію, то ми би зробили це. Але там служать спеціалісти, яких ми зараз замінити не можемо».

{g}

10 добровольців із частини вже готові їхати на Схід. Нині там служить понад три сотні контрактників. Євген Бондар стверджує, що всі екіпіровані, харчами хлопці забезпечені.

Батьки, що сьогодні пікетували військову частину, написали листа до керівників країни та військових з вимогою повернути закарпатських хлопців на батьківщину.

У військовому конфлікті на сході України вже загинуло четверо закарпатців: наймолодшому 19 років, старшому – 23 роки. Троє з них загинуло 17 червня, потрапивши в засідку сепаратистів у Луганській області. Тіла хлопців уже вивезли з місця обстрілу.

Сьогодні, 19 червня, о 21 годині на площі Народній в Ужгороді покладатимуть квіти та запалюватимуть свічки у пам'ять про загиблих закарпатців.

7dniv.info



галицька миша 20.06.2014 09:51 IP: 22.205.148.217
Жовнiри гинуть. А хтось збагачується за рахунок вiйни. Або, заробляє собi "полiтичний капiтал".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp