Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про операції, які не вважаються реалізацією пального

6 березня 2017 р., 21:15

Нагадують закарпатцям

До уваги платників акцизного податку, Хустська ОДПІ повторно нагадує, що з 01.01.2017 року набрали чинності закони України, якими внесено ряд змін до Податкового кодексу України, зокрема, внесено зміни до визначення терміна «реалізація пального» (для цілей оподаткування акцизним податком), відповідно до яких реалізацією пального не вважаються операції з передачі (відпуск, відвантаження) пального в споживчій тарі ємністю до2 л (включно), крім операцій з реалізації такого пального його виробниками (абзац другий пп. 14.1.212 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу).

Таким чином, суб´єкти господарювання, які здійснюють реалізацію пального в споживчій тарі ємністю до2 л (включно) (крім виробників пального), не є платниками акцизного податку з реалізації пального і на них не поширюються норми Податкового кодексу щодо реєстрації як платників акцизного податку з реалізації пального, складання та реєстрації акцизних накладних, обов´язковості подання декларації акцизного податку.

До осіб, які реалізують пальне в ємностях до2 л, не застосовуються штрафні санкції за здійснення суб´єктами господарювання операції з реалізації пального без реєстрації таких суб´єктів платниками акцизного податку, передбачені п. 117.3 ст. 117 Податкового кодексу, та штрафні санкції за порушення порядку реєстрації акцизних накладних і розрахунків коригування до таких акцизних накладних у ЄРАН, передбачені ст. 1202 зазначеного Кодексу.

При цьому зазначені штрафні санкції не застосовуються з дати виникнення зобов’язання щодо реєстрації суб´єкта господарювання платником акцизного податку з реалізації пального або реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування.
За матеріалами Хустської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp