Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Найкращі роботи майже 80 образотворців і мистецтвознавців Закарпаття вміщені під однією палітуркою

10 березня 2017 р., 17:31

Видання презентували сьогодні в Ужгороді

Художній альбом "Магія відданості рідній землі і світу" підсумовує 20-річчя існування найвищої обласної премії у галузі образотворчого й декоративно-прикладного мистецтва ім.Й.Бокшая та А.Ерделі.

Видання цієї ґрунтовної і представницької праці було б неможливим без багатьох сприятелів: починаючи з ідейних натхненників і засновників самої премії – тодішнього очільника галузі культури в області Василя Габорця та корифея закарпатського малярства Володимира Микити, ініціатора й упорядника альбому – голови обласного осередку НСХУ Бориса Кузьми, і закінчуючи колективом Всеукраїнського державного видавництва "Карпати" та управлінням культури облдержадміністрації, які подбали про якісне втілення цікавого й актуального проекту.

З 1995 по 2015 роки премією були відзначені майже 80 лауреатів. Їхні прізвища, назви робіт та репродукції (з яких значну частину за відсутності оригінальних творів було вкрай складно відшукати), подані хронологічно у розділах альбому, які, в свою чергу, відповідають номінаціям премії: "Живопис", "Графіка", "Декоративно-прикладне мистецтво", "Скульптура", "Монументальне мистецтво", "Мистецтвознавча праця".

Про передумови створення, еволюцію премії, її лауреатів і, загалом, розвиток образотворчості в краї за згаданий період на сторінках альбому розповіли заслужений працівник культури України Василь Габорець (вступна стаття "Творці художньої краси") та народний художник України Борис Кузьма (післяслово "Продовження традицій").

{g}

Художній альбом, накладом у 300 примірників, поширять творчими спілками, музейними установами, профільними навчальними закладами, книгозбірнями краю тощо. Видання розраховане на широке коло творців, дослідників і шанувальників мистецтва.
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp