Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нацбанк України має нового очільника

20 червня 2014 р., 13:08

Банком тепер керуватиме Валерія Гонтерева.

Президент України Петро Порошенко представив колективу Національного банку України новообраного Голову – Валерію Гонтареву.

Він висловив подяку Степану Кубіву за його високопрофесійну роботу в надзвичайно складні для фінансової системи та економіки України часи. “Степан Кубів є моїм політичним партнером, який незабаром ще відіграє велику роль у становленні політичної системи України”, – зазначив Президент України.

Представляючи Валерію Гонтареву, Петро Порошенко наголосив, що сьогодні перед банківською системою постають значні виклики. “Фактично, коли Україна знаходиться в стадії війни, коли в нас захоплено обласне відділення Національного банку в Донецьку, коли думали, що будуть паралізовані платежі, коли не працює казначейство в двох областях, тільки мужня людина може прийняти рішення взяти на себе відповідальність і забезпечити дуже важливу частину життєдіяльності країни”, – зауважив він.

Глава держави також відзначив: “Я впевнений в тому, що ми з Вами – а це частина і моєї відповідальності – не розчаруємо тих очікувань, які сьогодні покладає на Вас суспільство, банківське середовище і Національний банк”.

Висловлюючи подяку колективу Національного банку України, Степан Кубів зазначив: “Життя – це мить, а мить – це велика відповідальність. 110 днів на Майдані, 116 днів на посаді Голови Національного банку України. Це люди-патріоти, це люди-борці, це люди, які хочуть бачити свою країну незалежною, успішною та цілісною”.


Також він подякував журналістам, які протягом його 226 днів “військового стану” як на Майдані, так і в державі, повідомляли правдиву інформацію та підтримували його і як людину, і як професіонала. Степан Кубів наголосив на першому в історії України схваленому банківською спільнотою, незалежними експертами, міжнародними партнерами та представниками іноземних фінансових інституцій проекті Стратегії реформування банківської системи до 2020 року, який нещодавно був розглянутий під час засідання Правління Національного банку.

Під час знайомства з колективом Голова Національного банку Валерія Гонтарева подякувала Степану Кубіву за виконану роботу, відзначивши, що він очолював Національний банк у складний кризовий час, під час якого відбулася анексія Криму і розгорілося протистояння на сході України.

“Довіра, яку сьогодні парламент висловив Президентові, – це для мене виклик. І ми з вами маємо довести, що варті цієї довіри. Я докладу максимум зусиль”, – сказала вона. Валерія Гонтарева також відзначила, що нині ситуація у фінансовій сфері набагато краща, ніж кілька місяців тому. Адже підписано програму з МВФ, що означає наявність дорожньої карти. Також вона звернула увагу на амбітність розробленої Стратегії реформування банківської системи до 2020 року, втілити яку в життя – тепер важливе завдання.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України 19 червня 2014 року постановила призначити Гонтареву Валерію Олексіївну на посаду Голови Національного банку України.


Прес-служба Управління Національного банку України в Закарпатській

області , м. Ужгород, пл. Пушкіна,1 тел. 61-93-34.






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp