Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США школяр знайшов у парку великий діамант

17 березня 2017 р., 16:24

Діамант виявився одним із найбільших, що були знайдені у країні за останні роки.

У державному парку каміння американського штату Арканзас 14-річний школяр Калел Ленгфорд знайшов діамант масою 7.44 карата – один із найбільших, що були знайдені у країні за останні роки.

Це сьомий за величиною діамант, знайдений у парку з моменту його відкриття в 1972 році, і найбільший діамант кавового кольору з тих, що були знайдені за останні 40 років.За інформацією парку, Ленгфорд помітив діамант серед каміння біля струмка, він назвав його "діамантом супермена" і збирається зберігати як сувенір. 

Як уточнили представники парку каміння, знайдений Калелом камінь розміром з квасолину і має форму чотирикутника.Керівництво парку не уточнило приблизну вартість знахідки.Найбільший діамант із коли-небудь знайдених у США був виявлений 1924 року там же, в Арканзасі, на території сучасного парку каміння, він носить назву "дядько Сем", його вага складає 40,23 карата (8,046 грама).Раніше християнський пастор Еммануель Момох знайшов у районі Коно на сході С'єрра-Леоне один з найбільших у світі діамантів вагою 709 каратів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp