Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Завдяки канадському проекту вихованці "Дороги життя" можуть працювати (ФОТО)

15 лютого 2017 р., 11:36

Протягом майже трьох десятиліть Канада фінансувала помірні гуманітарні проекти у країнах, що розвиваються за допомогою Канадського фонду місцевих ініціатив (КФМІ).

 

За ці роки КФМІ не лише надав значну допомогу людям з країн, що розвиваються, але також допоміг налагодити відносини Канади з цими людьми, їх громадянським суспільством та інституціями.

Минулого року посольство Канади в Україні оголосило відкриття програми Канадського фонду місцевих ініціатив на 2016-2017 роки та конкурс проектів на отримання гранту.

У цьому конкурсі взяв участь і Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя», подавши заявку на здійснення проекту "Право на працевлаштування та зайнятість людей з інвалідністю».

Центр виграв грант на реалізацію двох частин проекту: «Люди з інтелектуальною недостатністю на відкритому ринку праці» та «Поліграфічно-сувенірна майстерня».

У рамках першої частини цього проекту дорослі вихованці зараз працюють в супермаркеті Вопак на відділі фасування овочів. Наразі це лише двоє дівчат та один хлопець, але згодом кількість працевлаштованих збільшуватиметься.

Дівчата перебирають картоплю і почуваються, за їхніми власними словами, цілком комфортно. Завідуюча відділом Беата Стахо задоволена Тетяною та Вікою: старанні, працюють із задоволенням. І хоч їхній робочий час триває декілька годин, встигають зробити чимало. Почали з двох мішків картоплі, а за кілька днів призвичаїлись і перебирають уже до 8 мішків.

Молодим людям вдалося так гарно показати себе, що їх уже хочуть брати на постійну роботу.

Не відстає від дівчат і поки що один на цій роботі хлопець – Віктор. У нього інша сфера діяльності – переносити та складати мішки до головної зали супермаркету. І справляється він з цією роботою вправно, адже дуже старанний та й має неабияку фізичну силу.

А цими днями стартувала і друга частина проекту – почала працювати поліграфічно-сувенірна майстерня.

Тут робитимуть трансферний друк, при якому зображення наноситься на тканину, наприклад, майку, через проміжний носій – папір або плівку. Повнокольорові малюнки згодом планують наносити не лише на майки, а й на тарілки, чашки тощо.

Загалом же трудова реабілітація вихованців в «Дорозі життя» триває вже не один рік. В Ужгороді та області добре знають виготовлені власними руками вироби дітей та дорослих, що перебувають у закладі: різнокольорові свічки, розфарбовані корзини, оригінальної форми мило, декоровані пляшки, різноманітні квітки із тканини тощо.

Також в Центрі розпочала роботу ще одна майстерня, в якій з часом буде налагоджено виробництво керамічних виробів.

"Дорога життя"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp