Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Посла Угорщини викликали в МЗС України після заяв про угорську автономію

22 березня 2017 р., 15:40

Так як найбільше угорців в Україні живе саме на території Закарпаття, то такі заяви стосуються нашого регіону передусім.

Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини для пояснення нещодавніх заяв щодо створення угорських автономій за кордоном.

Про це в коментарі телеканалу 112 заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Ми повинні розуміти, що це офіційна позиція. Наскільки нам відомо, офіційна позиція Угорщини не змінилася, підтримка нашого суверенітету і територіальної цілісності в рамках визнаних кордонів. Я думаю, що після спілкування з послом, у нас буде більш чітке розуміння", - сказала Беца.

За її словами, такі заяви можуть бути чинником впливу на двосторонні відносини між країнами.

Напередодні віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн виступив за автономію угорських громад, які мешкають за кордоном, зокрема, для угорських громад, які живуть на Закарпатті. Саме у Виноградівському, Берегівському та Ужгородському районах угорці проживають компактно. У певний період навіть йшлося про створення окремого "угорського" виборчого округу, щоб ця національність мала свого представника у ВРУ. 

Міністерство закордонних справ України висловило подив у зв'язку з закликами віце-прем'єра Шем'єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp