Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У пологовому в Ужгороді вже видають документ про місце реєстрації дитини

23 березня 2017 р., 08:30

Першим новонародженим документ видав мер міста

Щасливі батьки перших 5 новонароджених діток сьогодні в пологовому будинку в Ужгороді отримали не тільки свідоцтва про народження малюків, а й документи про реєстрацію їхнього місця проживання.

Привітати і вручити документи та квіти в пологовий завітали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Олександр Білак, керуючий справами виконкому Олена Макара, начальник головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач, начальник Ужгородського відділу ДРАЦС Тетяна Лендєл-Склярова і провідний спеціаліст Оксана Суржан.

Першими вітали батьків крихітного Андрійка – первістка молодої родини. Міський голова Богдан Андріїв побажав малюку здоров’я, батькам терпіння, наголосив, що нова послуга – реєстрація місця проживання новонароджених безпосередньо в пологому будинку – значно спростить клопоти з документами, зекономить час для сімейних справ. 

«Сподіваємося, ця практика швидко пошириться й на інші міста та райони нашого краю», – резюмував міський голова.Документи отримали й інші мами, одна з них розповіла, що у неї народилася вже третя дитинка, тому дуже добре, що їй та чоловіку не доведеться витрачати час, а свідоцтво про народження та реєстрацію місця проживання можна оформити одразу у пологовому.Начальник головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач зазначила, що послуги юстиції постійно стають ближчими і зручнішими для людей.

{g}

Нагадаємо, що потрібно для реєстрації місця проживання новонародженої дитини:
- документи особисто подають батьки, які до письмової заяви встановленого взірця (бланк нададуть працівники РАЦСу) додають документи, що засвідчують їх особи та квитанцію про сплату адміністративного збору (27 гривень 20 копійок);
- у разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами, місце проживання дитини реєструється разом із одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків;
- згідно із законодавством, новонароджену дитину можна зареєструвати лише за місцем реєстрації одного з батьків, реєстрація за місцем проживання інших осіб неможлива.
Прес-служба Ужгородської міської ради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp