Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді змагатимуться піаністи (ФОТО)

24 березня 2017 р., 10:50

Молоді піаністи Закарпаття, різних областей України, а також Словаччини та Німеччини напередодні в Ужгороді розпочали змагання в І відкритому конкурсі.

 
Мета конкурсу – виявлення молодих талантів та збереження пам’яті та творчої спадщини відомого українського композитора Дезидерія Задора.

На урочистостях з нагоди відкриття конкурсу вчора у Закарпатській обласній філармонії відзначалося, що хоч ці творчі змагання проводяться вперше, конкурс уже є престижним з огляду на учасників та склад журі. Приїхав навіть особливий гість – син видатного митця – Іштван Задор, який зараз живе в Угорщині.Із привітаннями виступили заступник начальника управління культури Закарпатської облдержадміністрації Ілдико Молнар, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Марія Беркец, директор Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Задора Світлана Стегней. Вітання міського голови Ужгорода Богдана Андріїва передав його заступник Олександр Білак. Олександр Павлович побажав учасникам успіху та висловив своє захоплення, що такий конкурс започаткували в Ужгороді.

Три десятки музикантів змагатимуться у трьох вікових категоріях: 13-15, 15-17 та 17-19 років. Виконуватимуть кращі зразки академічної музики, а саме твори Баха, Шуберта, Бетховена та інших. Також у програмах виконавців обов’язково повинні бути твори українських композиторів.
Визначатиме кращих музикантів поважне журі, до якого входять професори провідних консерваторій України та Європи – заслужений артист України, професор Львівської національної музичної академії ім. Лисенка Йожеф Ермінь, лауреат міжнародних конкурсів, лауреат державної премії ім.Ф.Ліста, професор Будапештської музичної академії ім.Ф.Ліста Балаж Соколаї (Угорщина), заслужений артист України, професор Національної музичної академії ім.П.Чайковського Валерій Козлов, викладач Кошицької консерваторії, член журі міжнародних та республіканських фортепіанних конкурсів Віола Самборська, заслужений працівник культури України, голова циклової комісії "Фортепіано" Ужгородського державного музичного училища ім. Д.Задора Маріанна Сокач.

На відкритті Йожеф Ермінь, Валерій Козлов та Балаж Соколаї для учасників та гостей конкурсу виконали твори відомих композиторів.

Сьогодні, 24 березня, за сприяння Генерального консульства Угорщини в Ужгороді о 18.30 у філармонії відбудеться концерт творів Франца Шуберта у виконанні Балажа Соколаї. Вхід вільний.

Можна завітати і на прослуховування конкурсантів, які сьогодні та завтра, 25 березня, із 10 години проходитимуть у великому залі Ужгородського державного музичного училища.

А у неділю, 26 березня, – о 12 годині на сцені Закарпатської обласної філармонії розпочнеться урочисте закриття конкурсу та концерт лауреатів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp