Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечин - у диму

25 березня 2017 р., 19:30

Твкою була субота

Сьогодні, 25 березня, райцентр Перечин весь у диму – люди спалюють на городах, у саду сміття, торішнє листя, бадилля, а на толоках горить суха трава. Ідучи містом, люди затуляють ніс, кашляють, бо їдкий дим виїдає очі і не дає дихати.

Господиня будинку за №15 вулиці Вишневої на городі з середини дня спалює листя, бадилля. О п’ятій вечора дим все ще клубиться. Вітер розносить його на всю околицю. Поруч на майданчику граються діти, жителі багатоповерхівок площі Незалежності вивісили випраний одяг та білизну на балкон та надворі. Жінки обурюються, бо ж вогка тканина швидко вбирає запах диму, а позбутися його годі – треба ще раз прати одяг.

У районі школи-інтернату і вздовж Перечина дим до неба. На Посьолку та сама картина. Господарі готують свої земельні ділянки до оранки – бадилля згрібають до купи і підпалюють.

Пані Марія скаржиться на погіршення самопочуття.

– Мало того, що нас постійно труїть завод (йдеться про Перечинський лісохімкомбінат), так ще і самі люди забруднюють навколишнє середовище, екологію. Нема чим дихати – хоч іди шукай противогаз. А потім чудуємося, бо болячок много. Дві стіралки одягу вивісила. Що з нього буде? – жінка розводить руками.

Пані Надія обурюється, що сьогодні перечинці працюють на землі, адже римо-католики святкують Благовіщення – одне з найбільших християнських свят.

– Так, субота – вихідний день. Але ж сьогодні у римо-католиків Благовіщення. Хоча я і православна, але у таке свято не стала робити на городі. Кури пасу.

Інспектор з контролю благоустрою Перечинської міської ради Юрій Долинич прокоментував ситуацію «Карпатському об’єктиву»:

– Ця проблема виникає щовесни. Спалювати суху траву, листя не можна, але про це мало хто з перечинців знає. З жителями міста проводимо роз’яснювальну роботу. За останній тиждень поговорили з чотирма людьми, які спалювати листя,сухостій. Попередили їх, що за таке передбачено штраф від 360 до 1340 гривень. Наразі нікого не оштрафовано. Аби оштрафувати порушника, хтось має написати офіційне звернення, а ми розглянемо і приймемо рішення. Сьогодні маю вихідний, то цим питанням не займаюся.

Тетяна Грицищук, фото автора


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp