Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Справу про державну зраду Януковича розглядатиме Оболонський суд

28 березня 2017 р., 14:50

Засідання назначили на 3 квітня

Справу про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича розглядатиме Оболонський суд 3 квітня о 16:00 годині. Таке рішення оголосила колегія суддів Апеляційного суду під головуванням судді Гладія у вівторок, 28 березня.

Зазначається, що ухвала оскарженню не підлягає.

Апеляційний суд Києва задовольнив подання Печерського суду Києва і визначив підсудність справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича за Оболонським районним судом Києва. Таке рішення ухвалила колегія судді під головуванням судді Степана Гладій, передає кореспондент Тиждень.ua.

Печерський суд не міг розглядати дане кримінальне провадження, оскільки всі його судді брали участь у досудовому слідстві у справі про держзраду Януковича.

Адвокати Януковича наполягали, що в Печерському суді є щонайменше троє суддів, які не брали не брали участі у досудовому слідстві і можуть брати участь у розгляді провадження. Тому захист просив залишити справу у Печерському суді.

Апеляційний суд відмовив захисту.

Під час засідання суд відхилив два клопотання адвокатів Януковича щодо відводу двох суддів і щодо особистої участі Януковича у засіданні шляхом відеоконференції.

Нагадаємо, у Святошинському районному суді Києва 28 листопада 2016 року відбувся допит Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану працівниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут". Тоді під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді.

Генеральна прокуратура передала в суд справу про державну зраду Януковича в березні 2017 року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp