Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Синевир" згуртовує студентів

22 червня 2014 р., 18:33

Студенти-біологи пройшли практику в Національному парку.

На території НПП "Синевир" вже кілька років підряд проходять навчально-польову практику студенти різних факультетів Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова. Вперше цього року на практику приїхали студенти першого курсу біологічного факультету університету. Студенти навчаються в Інституті природничо-географічної освіти та екології за спеціальністю «Біологія і психологія». Протягом двох тижнів вони проходитимуть практику на базі науково-навчального центру "Синевир". Практика проводиться під керівництвом викладачів кафедри ботаніки Мельниченко Н.В. та Білявського С.М.

НПП "Синевир" має багатий рослинний світ, тому студенти мають змогу ознайомитися, вивчити та дослідити його, а також зібрати матеріали для своїх подальших наукових досліджень.

Щоб краще пізнати регіон проходження навчально-польової практики, студенти завітали до національного парку. У візит-центрі працівники парку ознайомили їх із природно-заповідною установою та її завданнями.

Побували студенти в музеї лісу і сплаву, де дізналися як горяни в давнину заготовляли деревину, формували з неї бокори та сплавляли їх по річці. Щоб побачити фрагмент сплаву бокорів, гості переглянули фільм про Національний природний парк "Синевир".

Велике враження залишив у них військово-історичний музей "Лінія Арпада". Там біологи більш детально ознайомилися з історією військово - оборонної системи, побачили залізобетонні і дерев'яно-земляні споруди - бункери, протитанкові піраміди.

Наступним екскурсійним об'єктом був Реабілітаційний центр бурих ведмедів. Всі охоче спостерігали за поведінкою ведмедів та уважно слухали розповідь про долю кожного із 12 мешканців центру. Дізналися також відвідувачі про історію створення центру та його роботу.

Надзвичайно цікавим місцем для студентів стало славнозвісне озеро Синевир - одне із семи природних чудес України. Напрочуд величні та мальовничі краєвиди навколо водного дзеркала справили на біологів величезне враження.

Студенти довго фотографувалися на фоні озера, загадували бажання та милувалися природою, адже майже всі вони вперше в житті відвідали Синевир. Захоплені побаченим, студенти пообіцяли наступного року ще раз завітати до Національного природного парку "Синевир".

Велику вдячність за можливість проходити практику у мальовничому куточку Карпат студенти висловлюють ректору Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова Віктору Андрущенку, першому проректору з організації навчально-виховної роботи і економіки Олегові Падалці, голові профспілки викладачів і співробітників університету Івану Горбачуку, директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку та директору НЦЦ «Синевир» Анатолію Дербаку. Саме завдяки їм створений та успішно функціонує науково-навчальний центр «Синевир», де сотні студентів щороку мають можливість проходити практику.

НПП "Синевир"


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp