Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальники застерігають закарпатців від пожеж в лісових та паркових зонах

3 квітня 2017 р., 16:51

Протягом вихідних у краї сталося 47 пожеж у екосистемах

Населення продовжує активно спалювати сміття на присадибних ділянках та суху рослинність на відкритих територіях, узбіччях автошляхів, у тому числі поблизу лісових масивів. Цьому підтвердження щоденні виїзди бійців ДСНС Закарпаття на пожежі в екосистемах краю. Так, упродовж минулих вихідних (1-2 квітня) в області виникло 54 пожежі з яких 47 – пожежі в екосистемах. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття перевищила 70 гектарів.

У двох випадках 2 квітня горіла й лісова підстилка. Перше повідомлення в Службу порятунку «101» надійшло о 15:35. Пожежею було знищено 5 гектарів лісової підстилки в с. Кострино Великоберезнянського району. А о 19:25 закарпатським рятувальникам повідомили, що в с. Ділове (урочище Хмелів) Рахівського району горів гектар лісової підстилки. В обидвох випадках причина та збитки встановлюються.

У подальшому тепла погода сприятие активному відпочинку громадян на природі. На жаль, під час відпочинку люди забувають про правила поведінки в лісі, спричиняючи пожежі. Причому останні приборкати дуже важко.

Тож, перебуваючи в лісовій чи парковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки! Пам’ятайте: джерелом пожежі в лісі є необережно кинутий сірник або недопалок. Виберіть місце для вогнища й обладнайте його. Ніколи не залишайте вогнище без догляду! Незагашене багаття може бути причиною лісової пожежі. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян повсякчас неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі, особливо в лісових зонах. Ліс – народне багатство нашого краю. Тільки спільно ми можемо його зберегти.
У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp