Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада відмовилася вносити зміни до "закону Савченко"

13 квітня 2017 р., 18:37

Депутати провалили голосування за законопроект в цілому і не повернули його на друге читання

Верховна Рада відхилила законопроект №5259 про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення (зміни до так званого "закону Савченко"). За відповідне рішення проголосували депутатів.

Депутатам не вистачило голосів для прийняття законопроекту в другому читанні (209 за при необхідних 225), також вони не підтримали пропозицію повернутися до голосування (217 за) і відправити законопроект на повторне друге читання (217 за). Таким чином законопроект вважається відхиленим.

Законопроект був прийнятий у першому читанні 23 лютого. Він пропонував застосовувати норму закону про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів в термін основного покарання не застосовується до засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також до рецидивістів.

"Шлях добрих намірів"Нагадаємо, закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів в термін основного покарання ("закон Савченко") вступив в силу в грудні 2015 року.

Мін'юст та МВС розробили законопроект про внесення змін до «закону Савченко» і внесли його до Верховної Ради. Генпрокурор Юрій Луценко запропонував змінити закон у частині, яка стосується тяжких злочинів. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабінет Міністрів найближчим часом ініціює скасування або зміну закону. Водночас сама Надія Савченко (співавтор) вважає цей закон правильним і не підтримує ініціатив про його зміну.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp