Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Російський телеканал відмовився транслювати "Євробачення-2017" через заборону в’їзду Самойловій

13 квітня 2017 р., 19:40

Відповідну заяву зробили у вечірньому випуску новин

Російський "Перший канал" заявив, що не транслюватиме в цьому році конкурс "Євробачення" через відмову української влади впускати в країну для участі в ньому співачку Юлію Самойлову. Про це було оголошено у вечірньому випуску новин.

"Перший канал" сьогодні отримав лист від Європейської мовної спілки, в якому стверджується, що ЄМС не зміг врегулювати питання про участь нашої учасниці Юлії Самойлової в конкурсі в Києві, про це повідомляє ЄМС з посиланням на рішення спецслужб України", - сказав ведучий.

"Європейський мовний союз як і раніше пропонує нам варіант дистанційної участі Юлії Самойлової або її заміни на іншого учасника, але "Перший канал" вважає обидва варіанти неприйнятними: дистанційний виступ дискримінує російську учасницю і суперечить правилам та принципам конкурсу, варіант заміни Юлії Самойлової на іншого виконавця, на наш погляд, навіть не може розглядатися", - заявили на "Першому каналі".

Також наголошується, що "в ситуації, що склалася, Перший канал не вважає за можливе транслювати конкурс "Євробачення-2017".

Нагадаємо, Росія обрала для участі в пісенному конкурсі Євробачення-2017 в Києві співачку Юлію Самойлову, яка пересувається на інвалідному візку. Очільник МЗС України Павло Клімкін назвав такі дії Росії провокацією. У 2015 році Самойлова виступала в окупованому Криму, потрапивши туди з порушенням українського законодавства.

Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України Самойловій терміном на три роки через незаконну поїздку в Крим.

Європейський мовний союз запропонував російській співачці Юлії Самойловій виступити Євробаченні через супутник, для цього російському "Першому каналу" необхідно організувати пряму трансляцію виступу з РФ. Однак віце-прем'єр України В'ячеслав Кириленко заявив, що трансляція виступу також буде порушенням українського законодавства. У Росії також відмовилися від пропозиції дистанційного виступу Самойлової.

31 березня міністр закордонних справ Павло Клімкін за підсумками засідання комісії Росія-НАТО в Брюсселі заявив, що не може бути й мови про будь-які поступки щодо заборони в'їзду Самойловій. Позиція України залишається незмінною.

1 квітня віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що для участі у Євробаченні-2017 Росія має представити учасника, який не порушував українського законодавства.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp