Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Новий прокурор Закарпаття має двох дітей, любить полювання та гандбол

9 березня 2014 р., 13:49

Вчора новим прокурором Закарпаття став Олег Сидорчук.

Сьогодні ми пропонуємо читачам уривки з інтерв'ю Олега Сидорчука « Діловому Переяславу», який той давав ще у якості заступник прокурора Київської області.

― Олеже Олександровичу, як стають заступниками обласних прокурорів? Зокрема, який Ви пройшли шлях до цієї посади?

― Народився я в Жовківському районі на Львівщині, 1999 року закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка, юридичний факультет. Того ж року почав працювати слідчим прокуратури Жовківського району Львівської області. Через три роки пішов в апарат прокуратури області, був прокурором та старшим прокурором відділу, прокурором Жовківського району. Згодом через сімейні обставини переїхав до столиці, де близько 4-х років працював у прокуратурі міста Києва. В прокуратурі Київської області труджуся з квітня 2011 року, до речі, як і ваш міжрайонний прокурор Олександр Кардаш.

― Ваш вибір професії, це закономірність чи випадковість? 

― Загалом юриспруденція мені була цікава. А до роботи в прокуратурі мене привів випадок. Навчаючись у школі та університеті, я захоплювався гандболом. Грав навіть у львівському СКА. В команді був хлопець, який працював у військовій прокуратурі. Ми товаришували, і завдяки йому в кінці навчання, коли пішла спеціалізація ― суд, адвокатура, прокуратура ― я вибрав прокуратуру.

― Як працює прокуратура в день виборів? 

― Прокуратура поза політикою, тому задача в нас одна: щоб був дотриманий закон під час проведення виборів. З метою своєчасного забезпечення розгляду справ у разі виникнення звернень і обласна прокуратура, і міжрайонні в такі дні працюють цілодобово. Проте прокуратура приймає звернення тільки після попереднього їх розгляду у виборчій комісії.

― Працівники обласної прокуратури часто відвідують наше місто?

― Є графік прийому і ми виділяємо час, щоб поїхати в той чи інший район ознайомитися зі станом справ, з проблемами регіону, щоб володіти ситуацією. Є районні прокурори, які призначені вперше, і їм потрібна допомога.

― Особисто Ви вперше в Переяславі?

― Так, вперше. Міста ще не бачив, але знаю, що воно дихає історією, тут функціонують 24 музеї. Я взяв графік, коли який музей працює, щоб узгодити час і обов’язково їх відвідати. Зараз, правда, не вийде, але на весну планую приїхати і присвятити час ознайомленню з історичними пам’ятками Переяслава. Я звик, що у Львові багато пам’яток. Адже місто було під владою кількох країн, і кожний період наклав свій відбиток на архітектуру та зовнішній вигляд Львова.

― Які ще маєте захоплення?

― На жаль, на них залишається мало часу. На роботу ― з роботи, навіть Києва як слід не бачу. А взагалі люблю поїхати на полювання, побути на природі.

― Розкажіть, будь ласка, про свою сім’ю. 

― Маю дружину і дітей. Дочці 5 років, сину рік. Вони живуть між Києвом і Львовом, бо там залишились батьки. А тут я день на роботі, йду з дому ― вони ще сплять, повертаюся ― вже сплять. Бачимось тільки на вихідні.

Інтерв’ю проводив Олександр МАТВІЄНКО 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp