Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Наскільки закарпатці забезпечені технікою

21 квітня 2017 р., 12:29

Вдома

Органами державної статистики проведено опитування населення щодо наявності в домогосподарствах товарів тривалого користування. За його підсумками населення області не в повній мірі забезпечене зазначеними товарами. Холодильниками забезпечені 99,5% домогосподарств, 98,2% – кольоровими телевізорами, 97,2% – мобільними телефонами, 95,9% – праль­ними машинами, 90,8% – електропилососами, дев’ять з одинадцяти – мікро­хвильовими печами, два з трьох – морозильниками, кожне друге – персо­нальними комп’ютерами, чотири з десяти – відеоплеєрами, відеомагні­то­фонами, DVD-програвачами, цифровими фото­апаратами та супутниковими антенами, вісім з двадцяти трьох – кухонними комбайнами, а кожне третє – ноутбуками.

Внаслідок низької купівельної спроможності населення сучасні товари домашнього побуту та культурного призначення залишаються недоступними для переважної більшості домогосподарств. Відео­камери, посудомийні машини та кондиціонери мають відпо­відно 5,0%, 7,0% та 10,5% домогоспо­дарств.

Засоби пересування має незначна кількість домогосподарств області, зокрема про наявність автомобілів повідомили три з десяти домогосподарств. Основним і відносно дешевим засобом пересування для восьми з одинадцяти домогосподарств області є велосипеди, що в 1,9 раза більше, ніж в середньо­му по країні.

Домогосподарства користуються відеоплеєрами, відеомагнітофонами, DVD-програвачами, цифровими фото­апаратами, швейними машинами, персо­нальними комп’ютерами, планшетами, мобільними телефонами та мотоциклами, сноумобілями виключно імпортного виробництва. Також домогосподарствами придбано майже всі супутникові антени, кольорові телевізори, мікро­хвильові печі, електропилососи, пральні машини та холодильники (99,4–96,9%).

Основні види електропобутової техніки більшістю домогосподарств були куплені новими. У той же час купили бувшими у користуванні 46,9% автомобілів.
Ганна Лучківська, начальник відділу обробки даних вибіркових обстежень населення ГУС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp