Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вибори у Франції: явка одна з найвищих в історії

23 квітня 2017 р., 19:59

Ім'я Марін Ле Пен за останні години стало найбільш згадуваним у соцмережах.

Явка виборців на виборах президента Франції, які проходять сьогодні, одна з найвищих за 40 років, повідомляє Agence France-Presse.

Так, згідно з повідомленням видання, рівень участі виборців станом на 12:00 (він становив 28,54%) перевищив відповідні показники виборів у 2012 році.

"За офіційними даними, це третій найвищий рівень голосування станом на полудень, з президентських виборів 1974 року і виборів президента у 2007 році", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найвища проміжна явка виборців за останні 40 років на виборах президента Франції була зафіксована у 2007 року (31,21% тих, хто проголосував станом на 12:00), тоді перемогу здобув Ніколя Саркозі. Другий за значимістю рівень явки був відзначений на виборах 1974 року.

За останні дві години ім'я кандидата у президенти країни від партії Національний фронт Марін Ле Пен стало найбільш згадуваним у соціальних мережах.

Нагадаємо, в неділю, 23 квітня, у Франції проходить перший тур президентських виборів, для участі в якому зареєструвалися 11 кандидатів.

ЗМІ відзначають, що найбільше шансів вийти до другого туру, який пройде 7 травня, мають лідер політичного руху En Marche! (Вперед!) незалежний кандидат Еммануель Макрон і лідер націоналістичної партії Національного фронту Марін Ле Пен, яка є противником євроінтеграції і прихильницею політики російського лідера Володимира Путіна.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp