Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дубове: коли єднає мистецтво

24 квітня 2017 р., 09:00

Захід відбувся у середу

Минулої середи, 19 квітня, у Дубівському будинку культури відбувся мистецький захід у рамках Всеукраїнського творчого марафону «Мистецтво єднає Україну».
Стартував марафон 11 лютого на Житомирщині у м. Малин, звідти артисти помандрували до закарпатського селища Дубове, згодом вони виступлять у Тернополі, Івано-Франківську, Краматорську та інших містах України. Об’єднати країну пісенно-поетичною творчістю вирішили митці Нестор Мартинець з Івано-Франківська, Іван Кушнір з Тернопільщини та Володимир Канюка з м. Малин (Житомирщина). Підтримав ідею й наш земляк, дубівський співак Володимир Брай, який допоміг організувати дійство у Дубовому.
Розпочалося свято із зустрічі у центрі селища митців Тячівщини із засновниками та учасниками марафону, яких ті у супроводі троїстих музик провели до будинку культури, де й проходив концерт.

На сцені гості урочисто передали перехідний кубок заходу музиканту Володимиру Браю та селищному голові Дубового Василю Носі.

З вітальними словами до присутніх звернувся один з учасників марафону Микола Омельчак, який відмітив, що цей захід має на меті популяризувати українську культуру та прагне всіх українців об’єднати мистецтвом. Виступили також селищний голова Василь Носа та Володимир Брай.
Ведучі Тетяна Канюка та Василь Клочуряк запросили на сцену юних артистів – вихованців Дубівської ДШМ. Хореографічний колектив школи (керівник Марія Макуркіна) витанцьовували танки, а вокалісти Софія Леспух, Дарина Арович, Яна Жидак та ансамбль учнів школи мистецтв (керівник Тетяна Канюка) співали патріотичні пісні та коломийки. Продемонстрували свої таланти й викладачі ДШМ (керівник Юрій Гарагаль), зарядили присутніх запальними закарпатськими заспівами. Доповнив пісенну програму й вокально-інструментальний ансамбль учнів Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Павло Цубера). А лірика поетеси з Красної Марії Грицан зігріла серця присутніх.
Гучними оплесками зустріла публіка організатора заходу Володимира Брая, який заспівав закарпатські пісні та композицію про Дубове, написану на його замовлення поетесою Олександрою Карою. Відтак мисткиня подякувала Володимиру за запрошення на концерт та подарувала йому вишиванку. Також вона передала селищній бібліотеці збірки власних поезій, а кілька свіжих доробків зі своєї творчості зачитала присутнім.
З пісенним номером виступив на сцені й Заслужений діяч мистецтв України, поет-пісняр Нестор Мартинець з Івано-Франківщини. Зарядила публіку драйвом й столична гостя, співачка Олена Єфімчук. Особливо потішив зал чарівний спів дуету поета-пісняра Івана Кушніра та співачки Ярослави Декалюк з Тернополя. Лунали українські заспіви й з уст житомирянина Миколи Омельчака, виспівувала власні композиції й калуська співачка Маріанна Роз. Ще одна поетеса Ія Кодорівська з Калуша зачитала присутнім власні вірші. Виступив й поет-пісняр з міста Малин Володимир Канюка й подарував місцевій бібліотеці свої збірки творів.
Душевні виступи «марафонівців» вдало доповнювали вихованці Дубівської ДШМ. Хореографічний дитячий колектив підтанцьовував чи не під кожну пісню запрошених артистів.
Наприкінці зарядила публіку драйвовими піснями співачка, народна артистка України, волонтерка, яка більше 350 разів побувала у зоні АТО, де своїми піснями та щирою любов’ю до України підтримує воїнів, Леся Горова. Кілька композицій вона також виконала разом з талановитою зіронькою Тячівщини, вихованкою Дубівської ДШМ Златославою Носою.
Завершилося свято спільним виконанням Гімну України.
Організаторів, засновників та активних учасників дійства селищний голова Василь Носа нагородив подяками.
Марафон «Мистецтво єднає Україну» у Дубовому відбувся за сприяння депутата обласної ради Василя Федурця, торгового центру «Абсолют», готельно-ресторанного комплексу «Голден Палац» та ресторану «Талісман».
Л.Білак.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp