Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українсько-угорський навчально-науковий інститут УжНУ отримав сучасне обладнання

25 квітня 2017 р., 09:10

Яке вчора передали урочисто вишу

У понеділок, 24 квітня, представники угорського фонду Падока за участі Генерального консула Угорщини в Ужгороді Й.Бугайло передали для потреб університету новітнє навчальне обладнання.

Ректор УжНУ професор Володимир Смоланка подякував угорським партнерам та дипломатам за систематичне сприяння розвитку університету та наголосив, що сьогоднішня подія є ще одним потужним кроком у цьому напрямку. «Дуже важливо, що нове обладнання буде сприяти не лише освітньому процесу в університеті, але й розвитку високоточних технологічних наукових досліджень», - підкреслив ректор.

Директор інституту професор Олександр Шпеник розповів, що загальний кошторис переданого угорською стороною обладнання складає 1300 тис. грн. Фізична лабораторія інституту поповнилася сучасним спектрофлуориметром для дослідження складу матеріалів. Аналогічних установок, за допомогою яких можна робити якісні наукові дослідження, в Україні, та й у наших сусідів, сьогодні є зовсім небагато.

Інший сегмент сьогоднішнього дарунку – археологічна лабораторія, яка сприятиме застосуванню сучасних методів у археологічних дослідженнях історичних пам’яток нашого краю. Кабінет міжнародних відносин, у якому студенти здобувають фах країнознавця, заново обладнано комп’ютерною технікою, програмами та сучасним комплектом карт світу.



Оскільки в інституті уже є 3-D принтер, то студенти-математики дуже хотіли мати для роботи 3-D сканер для проектування систем, а також повністю оновлений комп’ютерний клас.

«Завдяки отриманій сьогодні сучасній техніці наш інститут став чи не найбільш технологічно обладнаним не лише в УжНУ, але й у Карпатському регіоні загалом, - каже його директор О.Шпеник. - Навчання у нас на 75% проводиться угорською мовою, але ми з великим задоволенням приймаємо випускників українських чи словацьких шкіл, які володіють угорською мовою хоча б на побутовому рівні».
Інформаційно-видавничий центр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp