Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Науковці УжНУ говорили про порівняльний аналіз шенгенських кордонів в норвезькому Кіркенесі (ФОТО)

26 квітня 2017 р., 13:42

Захід відбувся на початку квітня

4 – 6 квітня у рамках проекту грантової угоди № СВС 01018 «Обмін ноу-хау для кращого управління шенгенським кордоном між Словаччиною / Україною та Норвегією / Росією» за підтримки норвезького фінансового механізму та державного бюджету Словацької Республіки на базі Арктичного Університету Норвегії в м. Кіркенес відбувся міжнародний науковий форум «Порівняння шенгенських кордонів: досвід Словаччини / України та Норвегії / Росії.

Участь у науковому заході взяли експерти з Норвегії, Росії, Словаччини та України. Ужгородський національний університет представляли експерти проекту, доценти кафедри політології і державного управління факультету суспільних наук Михайло Зан та Віктор Петрецький.

Під час конференції експертами порушувалися актуальні питання, що стосуються перетину шенгенських кордонів між Україною – Словаччиною, Норвегією – Росією. Зокрема, йшлося про роль Баренцевого Євро-Арктичного Регіону в контексті норвезько-російського прикордоння, нові тренди в розвитку норвезько-російського та словацько-українського шенгенського простору.

Науковцями було висвітлено результати соціологічних досліджень проведених на пунктах перетину кордонів. Ужгородськими вченими було презентовано результати моніторингу громадської думки словацько-українського прикордоння, в тому числі акцентовано увагу на проблемі врегулювання питання власників автомобілів із іноземною реєстрацією, так званих «пересічників». Під час заходу окремо було представлено наукові проекти та досвід міжнародного співробітництва Ужгородського національного університету.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp