Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгородських журналістів і активістів запрошують до дискусії

27 квітня 2017 р., 14:52

Щодо етичних стандартів

Комісія журналістської етики та Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошують журналістів, студентів, викладачів та громадських активістів Ужгорода на дискусію щодо сучасних викликів етичних стандартів журналістики. Захід відбудеться у п'ятницю, 28 квітня, об 11.00 в Ужгородському національному університеті (вул. Університетська, 14, 4 поверх, аудиторія 420).

Починаючи з окупації Криму й до сьогодні тривають дискусії між медійниками щодо застосування журналістських стандартів в умовах збройного протистояння та нового інформаційного ландшафту – і єдиного рішення так і немає. Що має перевагу: патріотизм та громадянська позиція, чи професіоналізм та стандарти? Чи може журналіст виступати модератором діалогу та формувати суспільний дискурс? Як та в якому обсязі писати на чутливі теми? Як працювати із групами що постраждали внаслідок конфлікту? Єдиного рішення немає, а емоційні обговорення етичних питань у соцмережах не сприяють консолідації журналістської спільноти.

Мета дискусій – обговорити чутливі кейси етичного характеру, що виникають на регіональному рівні та роль саморегуляційних механізмів у їх розв’язанні, напрацювати рекомендації для викладачів щодо викладання етичного висвітлення конфліктів студентам факультетів журналістики. Для участі необхідно зареєструватись через онлайн-форму.
Інститут масової інформації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp