Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лісівників зі всього Закарпаття зібрали в лісі для показового "шоу"

29 квітня 2017 р., 19:05

Відбувся семінар-навчання з нагоди Міжнародного дня охорони праці

На підготовленій ділянці в дубовій діброві зібралися команди і вболівальники з Виноградівського району. Ділянка обрана не просто для показових навчань, угіддя відведені під вибіркову рубку окремих дерев. Після інструктажу учасники приступили до виконання завдання. Хвилювалися і учасники, і організатори: навчання хоча для всіх учасників змагання проходили не вперше, але вони вимагали досконалості. Оцінювалася якість, точність і тривалість операції. Спиляний дуб повинен був впасти точно в межі між вбитими в 3 метрах від нього кілками. Це можливо, якщо не порушувати технологію валки дерева і злагоджено працювати в парі з бензопилою і правильно розрахувати траєкторію падіння дерева.

Для цього потрібно вивчити територію навколо дерева, яке відведено під рубку. Якщо воно сухе, великі мертві гілки, сучки можуть впасти, тому їх можна спиляти попередньо, і тут потрібно проявити обережність.Також майстер-клас вальники лісу показали в таких завданнях, як монтаж нового ланцюга, комбінованому й точному розкряжуванні та відокремленні сучків.

Опісля показових змагань-навчань були обговорені помилки, допущені при виконанні завдань і визначені переможці.

{g}

Призові місця розподілили між собою наступні учасники:Перше місце посів Ігор Жолдош - трикратний володар кубку переможця внутрішніх змагань та неодноразовий призер обласних змагань вальників лісу та України. Друге місце і срібна медаль дісталося також представнику Виноградівського лісництва - Григорію Анталу. Брозну ж отримав вальник лісу Шаланківського лісництва Іван Свищо. Після підведення підсумків тижня охорони праці було нагороджено кращих працівників і спеціалістів з охорони праці лісогосподарських підприємств, а також профспілкових активістів.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp