Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Fitch погіршило прогноз зростання економіки України

30 квітня 2017 р., 17:53

Агентство також підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній національній валюті на рівні В-.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch погіршило прогноз зростання українського ВВП у 2017 році з 2,5 відсотка до 2 відсотків. Про це сказано на сайті агентства."Зростання ВВП України у 2016 році склав 2,3 відсотка, що перевершило очікування, але блокада негативно позначиться на гірничодобувній, металургійній та електроенергетичній галузях. 

Ми прогнозуємо, що зростання у 2017 році сповільниться до 2 відсотків", - йдеться в повідомленні.Відзначається, що у 2018 році зростання ВВП може досягти 3 відсотків у зв'язку з поліпшенням споживчого попиту та інвестицій.При цьому в агентстві прогнозують зниження середньої інфляції у 2017 році до 11,2 відсотків у порівнянні з 14,9 відсотків у 2016 році.Крім того, Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній національній валюті на рівні В- (рейтинги групи В означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності - ред.)."У рейтингах України спостерігається слабка ліквідність, високе боргове навантаження і структурні недоліки, пов'язані зі слабким банківським сектором, інституційними обмеженнями, геополітичними та політичними ризиками", - йдеться в повідомленні.У цьому місяці також МВФ погіршив прогноз зростання української економіки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp