Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття полонили вибухівки

25 червня 2014 р., 16:29

У піротехніків краю побільшало роботи.

 

Минула доба виявилася «врожайною» на вибухонебезпечні знахідки часів минулих війн. Усього піротехніками ДСНС Закарпаття було вилучено та згодом знешкоджено 5 вибухонебезпечних предметів, серед яких артилерійські снаряди, мінометна міна та граната.

Так, 23 червня близько дев’ятої години вечора у с. Баранинці Ужгородського району, під час проведення земляних робіт, господар виявив на території власної присадибної ділянки підозрілий залізний предмет, зовнішньо схожий на вибухонебезпечний. Чоловік відразу повідомив про небезпечну знахідку рятувальникам. Прибувши на місце події, фахівці ідентифікували його. Ним виявився артилерійський снаряд діаметром152 мм. Боєприпас було вилучено та згодом знищено на спеціальному полігоні в с. Оріховиця Ужгородського району.

Уже наступного дня, о 17:30 поблизу коньячного заводу, що в Ужгороді, чоловік у лісовому масиві, прямо біля стежки у листі виявив один 76- міліметровий артилерійський снаряд та одну гранату Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни.

У с. Вишка Великоберезнянського району місцевий житель розпочав будівництво приватного будинку. Копаючи траншеї під фундамент оселі, він натрапив на підозрілий предмет, ззовні схожий на вибухівку. Чоловік відразу призупинив роботу та викликав рятувальників. Піротехніки встановили, що господар викопав артилерійський снаряд калібром105 мм. Знахідку було знищено на місці.

Проте цим роботи фахівців - піротехніків не обмежилися. Стурбований житель с. Сухий Великоберезнянського району сповістив про те, що під час випасу худоби, в 30-ти метрах від розташованих житлових будинків він натрапив на мінометну міну часів Великої Вітчизняної війни. Прибувша на місце події група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області, підтвердила здогадки чоловіка. Даним вибухонебезпечним предметом виявилася мінометна міна калібру82 мм.

Зауважимо, що протягом року на території Закарпатської області виявлено 1014 застарілих боєприпасів, які піротехнічною групою У ДСНС України у Закарпатській області було вилучено та знешкоджено в установленому порядку. На щастя, закарпатці відповідально поставилися до таких небезпечних знахідок та одразу повідомили про них за номером «101», що дозволило уникнути непередбачуваних наслідків. З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, то Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до місцевих мешканців та організацій, які здійснюють земляні роботи, бути дуже обережними. А у разі виявлення чогось подібного, негайно повідомляти про це в оперативно-рятувальну службу.













вибухівки, Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp