Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Які доходи закарпатців не оподатковуватимуться?

25 червня 2014 р., 19:37

Які особливості є в оподаткуванні доходів - повідомляє Міндоходів

З 1 липня змінюється порядок оподаткування пасивних доходів громадян. Це передбачено Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». Цим нормативним актом встановлено особливий порядок оподаткування дивідендів, процентів, роялті, інвестиційних доходів. Оподатковуватимуться вони податком на доходи фізичних осіб за прогресивною шкалою: 15%, 20% та 25% в залежності від суми отриманих доходів.Не підлягатимуть оподаткуванню проценти, в тому числі нараховані за депозитами, у сумі, що не перевищує в рік 17 прожиткових мінімумів для працездатної особи, встановлених законом на 1 січня звітного податкового року, у 2014 році – 20706 грн. 

Протягом звітного місяця ці пасивні доходи оподатковуватимуться податковим агентом під час кожного нарахування, виплати за ставкою 15%.При цьому банківська установа не здійснює утримання та перерахування податку із суми доходу у формі процентів, а податок сплачується фізичною особою самостійно за результатами подання річної податкової декларації. Банківська установа виконує функцію податкового агента лише в частині подання контролюючим органам податкового розрахунку за формою 1ДФ, з відображенням доходу у вигляді процентів під ознакою доходу «110».За підсумками податкового року, наприклад 2014, одержувач таких доходів повинен буде до 1 травня 2015 року подати до податкового органу за місцем своєї реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. В декларації громадянин має здійснити річний перерахунок оподаткування доходів, оподаткувавши отримані з 1 липня 2014 року суми доходу у формі процентів, окрім дивідендів за ставками 15%, 20%, та 25% в залежності від суми отриманих доходів.Цей порядок оподаткування ПДФО пасивних доходів (окрім дивідендів) застосовується з 1 липня 2014 року. Тобто, нараховані до цього часу платнику податку доходи у вигляді процентів, роялті, інвестиційного прибутку (незалежно від дати їх виплати) не включатимуться до перерахунку загального річного оподатковуваного доходу за 2014 рік.Дивіденди у вищезазначеному порядку оподатковуватимуться з 1 січня 2015 року та не підлягають перерахунку за підсумками 2014 року.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp