Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура взялася за тячівські дитячі майданчики

4 травня 2017 р., 20:01

Через суд

Прокуратура через суд вимагає провести роботи з технічної інвентаризації та паспортизації дитячих майданчиків на Тячівщині і перевірити технічний стан їх конструкцій

Тячівською місцевою прокуратурою, вживаються заходи щодо забезпечення прав дітей на безпечне дозвілля, повідомив керівник Тячівської місцевої прокуратури Степан Жовнір.
Зокрема, встановлено, що на одній з вулиць смт. Ясіня Рахівського району розташовано вуличні тренажери, які згідно інформації Ясінянської селищної ради передані на баланс Ясінянського ВЖКП. Проте, відповідне рішення місцевої ради та відомості про технічну інвентаризацію і паспортизацію цього об’єкту відсутні.

Зокрема, місцевою селищною радою не забезпечено проведення робіт з технічної інвентаризації, паспортизації дитячих майданчиків, не проведено обстеження і перевірку технічного стану їх конструкцій. У даному випадку, наголошує прокурор, така бездіяльність ради призводить до безконтрольності за технічним станом елементів дитячих майданчиків та може завдати тяжких наслідків здоров’ю дітей, що порушує визначені чинним законодавством інтереси держави у сфері охорони дитинства і несе загрозу життю та здоров’ю дітей, які проводять дозвілля нацих майданчиках.

З огляду на викладене, Тячівською місцевою прокуратурою до Закарпатського окружного адміністративного суду заявлено позов до Ясінянської селищної ради про визнання протиправною її бездіяльність та зобов’язати розробити і затвердити план технічної інвентаризації та паспортизації вуличних тренажерів, а також провести технічну інвентаризацію даного об’єкту благоустрою.
Позови аналогічного змісту місцевою прокуратурою заявлено до Тячівської міської ради та Буштинської селищної ради Тячівського району.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp