Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рахівщина: Як у річки форель випускали (ФОТО, ВІДЕО)

6 травня 2017 р., 09:21

У пору зариблення

На Закарпатті триває масштабна акція по зарибленню річок області рідкісним видом лососевих риб – струмковою фореллю. Вже третій рік поспіль представники групи енергетичних компаній «РЕНЕР» запрошують до участі й діточок - місцеві шкільні лісництва та школярі мають можливість на практиці долучитися до природоохоронної діяльності.

{g}

Цього тижня зариблення відбулося у мальовничих куточках Рахівського району – селах Видричка, Богдан, Костилівка та Лазещина. Понад 20 тисяч мальків струмкової форелі учасники акції випустили у річки. Окрім дітей до зариблення долучилися представники місцевих лісництв, працівники підприємст, освітяни та інші небайдужі рахівчани.

Приєднався до акції й голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба:

«Я вперше брав участь у цій акції і скажу – я у захваті! Сьогодні ми випустили у цей невеликий струмок більше 2,5 тисяч малька форелі струмкової – саме в той ареал, де вона й має водитися. Приємно бачити як горять очі дітей, як вони бігали, які вони були піднесені»

Нагадаємо, цьогоріч акція триватиме до 12 травня. Протягом цього часу організатори планують охопити зарибленням 10 населених пунктів у Рахівському, Тячівському, Великоберезнянському, Перечинському районах та разом з діточками випустити у річки понад 60 тисяч мальків форелі.

Сюжет Тиси-1:






Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp