Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перспективна Рахівська міська ОТГ може стати найвисокогірнішою громадою в Україні (ФОТО)

6 травня 2017 р., 11:43

Маршрути «Децентралізаційного марафону» у перший робочий день травня привели консультантів Закарпатського РВ АМУ у найсхідніше місто області.

  

Рахів -центр закарпатської Гуцульщини, від якого до найвищої вершини українських Карпат - гори Говерла - буквально рукою подати. Віднедавна місто виступає і в ролі центру об’єднаної територіальної громади.

 

Згідно проекту Перспективного плану створення ОТГ у Закарпатській області до Рахівської об’єднаної територіальної громади можуть увійти 16 населених пунктів, у яких проживатиме понад 35 тисяч жителів. Окрім м. Рахів майбутню громаду складатимуть навколишні високогірні села Білин, Богдан, Бребоя, Видричка, Ділове, Круглий, Хмилів, Кваси, Сітний, Тростянець, Костилівка, Вільховатий, Луги, Говерла, Розтоки.

У приміщенні міської ради за участі секретаря Рахівської міськради Дмитра Брехлійчука та працівників виконавчого комітету 3 травня відбулися консультації в ході яких представники Закарпатського РВ АМУ І.Ревтій, О.Лукша, П.Рябоконь та Ю.Траньович розповіли присутнім про хід дейцентралізаційної реформи в Україні загалом та на Закарпатті зокрема, труднощі об’єктивного та суб’єктивного плану, які стримують реформування органів місцевого самоврядування, та невідворотність реформ, продиктованих життям, ознайомили з поняттям спроможної громади, її ресурсною базою, повноваженнями, кадровим наповненням та нормами законодавчих актів, які забезпечують життєдіяльність установ соціальної сфери.

Консультант з правових питань Олег Лукша детально зупинився на основних моментах прийнятих цьогоріч парламентом України законів, покликаних розвивати процеси реформування органів місцевого самоврядування, повноваженнях ОТГ, принципах формування та використання бюджетних коштів на розвиток населених пунктів, взаємин у самих громадах.




Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp