Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві відзначили День Пам’яті та примирення (ФОТО)

8 травня 2017 р., 12:41

Сьогодні

Сьогодні, 8 травня, з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, відбулось урочисте покладання вінків до Обеліску Слави.

Згадати тих, хто захищав нашу землю прийшли секретар Міської ради Іван Маняк, ветерани, громадські діячі, освітяни та інші.

За даними минулого року у Мукачеві проживають понад 80 учасників Другої світової війни, серед яких ветерани-учасники бойових дій, партизани, жертви нациських переслідувань та "діти війни".

Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції, приуроченій до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі. В Україні до недавнього часу відзначався на офіційному рівні свято Дня Перемоги 9 травня, проте в 2014 році, коли почалася російська інтервенція, офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни в Європі і перемоги над нацизмом проходили два дні - 8 і 9 травня.

У 2015 році указом президента був введений День пам'яті і примирення, який відзначається 8 травня. Таким чином Україна приєдналася до всього світу в скорботі за жертвами Другої світової війни.

Мукачево.нет

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp