Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Штати можуть тимчасово розмістити в Балтії систему ПРО

10 травня 2017 р., 19:17

Глава Пентагону назвав дестабілізуючим нарощування озброєння на заході Росії.

Вашингтон розглядає можливість відправити систему протиракетної оборони Patriot в країни Балтії для участі в навчаннях НАТО цього літа. Про це заявили у Вільнюсі представники американських збройних сил, уточнивши, що цей крок буде мати тимчасовий характер.

Про можливу відправку системи ПРО оголошено в умовах загострення напруженості з Росією, яка у вересні проводитиме масштабні військові навчання в Білорусі і Калінінградської області, що межує з Литвою і Польщею.За словами співробітників Пентагону, під час російсько-білоруських навчань "Захід" Росія має намір продемонструвати нову техніку у своєму Західному військовому окрузі.Глава Пентагону Джеймс Меттис не уточнив, чи запитував Вільнюс довгострокове розгортання систем протиповітряної і протиракетної оборони. "Ми будемо приймати це рішення за погодження з литовським урядом", - заявив міністр оборони США на прес-конференції у Вільнюсі після зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте.Меттис підкреслив, що мова йде винятково про оборонні системи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp