Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В обласній бібліотеці відтворювали стародавній японський ритуал

11 травня 2017 р., 10:10

Під час тематичної лекції

Учора у головній книгозбірні краю відбулась науково-пізнавальна лекція «Японія: світ самураїв», на якій були продемонстровані стародавні японські ритуали. Лекція організована в рамках Року Японії в Україні.

Лекцію проводив Олександр Вікторович Набока, доктор історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Луганського національного університету імені Тараса Шевченко, автор декількох науково-популярних проектів з історії Японії та Китаю.

Харизма Олександра Вікторовича та невимушений спосіб подачі матеріалу забезпечили хороший настрій та приємну атмосферу вечору.

Під час заходу присутні дізналися про особливості релігії в Японії, формування японської ідентичності, відношення японців до смерті. Почули міф про Аматерасу - богиню, яка дала початок династії японських правителів. Крім того, Олександр Набока провів історичні паралелі між Японією та Україною.

{g}

Окремим блоком лекції стали факти про самураїв- унікальних воїнів, які виникли в Х столітті та сповідували філософію війни. Відвідувачі вечору дізнались про особливості самурайських мечів, які називаються катани. Також було розглянуто основні тези із самурайського кодексу честі «Кодекс Бусі-до».

На завершення лекції пан Олександр разом з працівником бібліотеки Євгенією Напудою, яка виступила в ролі кусюакунінь, відтворили стародавній японський обряд сепукку та харакірі.

На цьому вивчення Японії в обласній бібліотеці не завершуються, тож найближчим часом буде проведений ще один захід, який познайомить всіх охочих з культурою Японії.
Євгенія Напуда, завідуюча відділом обслуговування Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp