Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка продала своє дитя

12 травня 2017 р., 18:00

Мешканцям ЄС

за 100 євро.

У кінці серпня минулого року в міжнародному пункті пропуску «Краковець» (Львівська область) українські прикордонники звернули увагу на подружню пару з Німеччини, яка поверталася на своєму автомобілі на батьківщину. Крім дорослих, в салоні було двоє їхніх неповнолітніх дітей і новонароджена дитина. Чоловік заявив, що немовля його: мовляв, збирався одружитися з українкою, але не вийшло, однак малюка вирішив виховувати сам. При цьому пред’явив прикордонникам всі необхідні документи: свідоцтво про народження, в якому він був записаний як батько, і дозвіл матері на вивезення дитини за кордон. І хоча документи, на перший погляд, не викликали сумнівів у своїй автентичності, прикордонники запідозрили щось недобре і вирішили перевірити інформацію. При перевірці спливла цікава деталь: тато малюка жодного разу не приїжджав в Україну, а мама не бувала за кордоном. Тут уже ніхто не сумнівався, що немовля вивозять незаконно. Так прикордонники виявили механізм продажу дітей і їх вивезення за кордон. За фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею «Торгівля людьми», яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Як випливає з матеріалів судової справи, росіянин за національністю, громадянин Німеччини Володимир (всі імена фігурантів справи змінені) і його дружина випадково познайомилися з мешканкою Дніпра Ольгою через соціальну мережу «ВКонтакті». Під час листування чоловік повідомив, що його нова подружка хоче «придбати» для себе маленьку дитину, і попросив допомогти. А Ольга незадовго до того також по Інтернету познайомилася із раніше судимою мешканкою Закарпаття Людмилою. Жінка була заміжньою, безробітною, сама виховувала маленьку дитину. Якось Людмила зізналася, що вона вагітна і після пологів не збирається залишати дитину. Ольга придумала досить оригінальний план, як допомогти німецьким друзям і переправити малюка через державний кордон. 

Вона звела Людмилу з німцями, і «сторони» домовилися між собою про передачу майбутньої дитини. Схема була такою: Володимир офіційно визнає себе батьком дитини і записує своє ім’я в свідоцтво про народження. Мама Людмила передає йому на виховання новонародженого і оформляє дозвіл на вивезення за кордон. Але тут виникла проблема – Людмила ж перебуває в зареєстрованому шлюбі! Тоді організатор шахрайства, не вдаючись у подробиці, звернулася до своєї подруги Оксани. Та теж була вагітна, але не заміжньою. Її паспорт і медичні документи передали в Закарпаття. Після чого Людмила під чужим ім’ям здала аналізи (на їх оплату подружжя німців перевело 100 євро), отримала відповідні документи, приїхала з ними до Львова, лягла в міський комунальний клінічний пологовий будинок № 1, де успішно народила дівчинку вагою два кілограми 900 грамів, повідомляють Факти. 25 серпня новоспечена мама виписалася і поїхала на зустріч із подружньою парою з Німеччини і, як вона стверджує, безкоштовно передала їм новонароджену. У Личаківському відділі реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції щасливі «батьки» і їх друзі подали заяву про видачу свідоцтва про народження. Після чого заповнили заявку на визнання за Володимиром батьківства і отримали метрику на дитину. А потім у приватного нотаріуса Львівської міської нотаріальної контори оформили документи на поїздку дитини за кордон у супроводі батька за згодою матері. 

На судовому засіданні всі обвинувачені винними себе не визнали і відмовилися від дачі показань, але запевняли, що допомагали зарубіжній сім’ї безкорисливо. Одна з підсудних навіть розгублено вимовила: «Я була впевнена, що новонароджену дитину можна без проблем вивезти з України за кордон і передати бездітним». Однак Людмилу і її спільників впізнали лікарі пологового будинку, працівники РАЦСу, таксист, який возив їх з однієї установи до іншої, приватний нотаріус, який працював з іноземцями перекладач. А згідно з результатами генетичної експертизи біологічне батьківство німця не підтвердилося. Личаківський районний суд Львова визнав Ольгу винною і засудив її до шести років позбавлення волі. Громадянину Німеччини Володимиру також призначено покарання у вигляді шести років ув’язнення. Людмила засуджена на п’ять років в’язниці. Вирок у законну силу ще не вступив. 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp