Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ запропонував ЄС новий формат відносин

12 травня 2017 р., 20:18

У МЗС заявили, що з отриманням безвізового режиму Україна втрачає стимули в рамках формату Східного партнерства.Україна запропонувала Євросоюзу створити новий формат відносин з Україною, Молдовою і Грузією.

Про це розповів глава МЗС Павло Клімкін, передає Європейська правда.За його словами, з отриманням безвізового режиму Україна втрачає стимули в рамках формату Східного партнерства*."Україна, а також Молдова і Грузія заслуговують нового формату переговорів, так званої посиленою асоціації", - заявив він.Клімкін наголосив, що діалог із ЄС щодо нового формату вже йде."Я обговорював із міністрами закордонних справ, і це отримало загальну підтримку", - сказав міністр.Глава МЗС додав, що очікує прогресу в цьому питанні від саміту Східного партнерства, який має відбутися в Естонії. 

При цьому він не уточнив, яким саме буде статус "посиленої асоціації".Нагадаємо, що вчора 11 травня Рада ЄС підтримала безвіз для України. Тепер це рішення 17 травня мають підписати президенти Європарламенту та Ради ЄС. Після цього воно буде опубліковане в Офіційному журналі Євросоюзу і через 20 днів набуде чинності.За словами президента Петра Порошенка, отримавши безвізовий режим, Україна остаточно відходить від Росії і повертається додому в Європу.* Східне партнерство - проект ЄС, метою якого є розвиток інтеграційних зв'язків Євросоюзу з шістьма країнами колишнього СРСР - Україною, Білоруссю, Грузією, Молдовою, Вірменією та Азербайджаном.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp