Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

День цивільного захисту з рятувальниками (ФОТО)

14 травня 2017 р., 14:01

Кілька днів тому

11 травня юні мешканці сіл Дубрівка, Сторожниця, Концово та Великі Лази Ужгородського району вчилися гасити пожежі та реагувати на різноманітні надзвичайні ситуації. У навчальних закладах даних населених пунктів відбувся День цивільного захисту.

Спочатку рятувальники навідалися до дітей с. Дубрівка. Близько сотні учнів та педагогів Дубрівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів разом з вихованцями місцевого дошкільного навчального закладу прослухали пізнавальну лекцію на тему пожежної безпеки. Зокрема, викладач навчального пункту Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС області Тетяна Рябчук розповіла присутнім про визначення терміну “пожежа” й основні причини її виникнення, а також про різновиди вогнегасників і принципи користування ними. Опісля учням показали фільми на пожежну тематику.

Далі, на подвір’ї навчального закладу бійці державного пожежно-рятувального поста смт Середнє продемонстрували дітлахам червоно-білий автомобіль. І нарешті, дізнавшись про його технічне оснащення, школярі отримали змогу пустити воду з пожежного рукава. Серед багатьох охочих, двоє старшокласників у повному рятувальному екіпіруванні разом з вогнеборцями гасили пожежу, на щастя, умовну.

За ідентичними сценаріями День цивільного захисту пройшов і у загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів сіл Сторожниця, Великі Лази та Концово. Загалом у заходах взяли участь близько тисячі учнів. Співробітники Ужгородського міськрайвідділу та Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області знайомили школярів з особливостями своєї професії та розповідали про факти надзвичайних ситуацій, які стаються на території області. Так, фахівці аварійно-рятувального відділення наголошували на тому, що вони не беруть участі в гасінні пожеж. Натомість вони залучаються на місця скоєння дорожньо-транспортних пригод, проходження буревію, падіння дерев тощо. При цьому бійці розповідали про комплектацію аварійно-рятувального автомобіля та показували в дії бензопилу й апарат на стисненому повітрі.

Також рятувальники нагадували присутнім правила безпечної поведінки в побуті, зокрема при користуванні електричними та газовими приладами, застерігали школярів від небезпечних забав з сірниками й запальничками, а також під час відпочинку в лісі, на водних об’єк­тах, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Ці поради неабияк знадобляться школярам під час літніх канікул, котрі розпочнуться незабаром.

У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp