Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Мукачеві радилися як має співпрацювати бізнес та вища освіта (ФОТО,ВІДЕО)

15 травня 2017 р., 17:01

Дискусія на тему «Бізнес та університет: курс на розвиток» провели за участі роботодавців, викладацького та студентського колективу Мукачівського державного університету.

Організували захід університет та обласне об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття». Керівник структури, який був і модератором заходу Володимир Панов вважає, поєднання «бізнесу, влади та освіти треба розвивати заради розвитку». «Такі дискусії ми проводимо в трьох найбільших вищих навчальних закладів краю і за їх результатом до міністерства освіти та науки будуть подані пропозиції щодо реформування вищої школи. В краї, де працюють найкращі транснаціональні компанії є потреба у кваліфікованих кадрах, і це виклик для закладів. Мукачева було і залишається серед лідерів економічних перетворень, і тут потреба у фахівцям є доволі актуальною», - зазначив голова об’єднання організацій роботодавців.

{g}

Міський голова Андрій Балога вважає, що бізнес з освітою мають мати спільні точки дотику для того, щоби для підприємств готували кваліфіковані кадри. А підприємства таким чином можуть розвиватися і створювати нові робочі місця для молодих фахівців. «В місті є брак робітничих кадрів, тому МДУ може розширювати перелік цих спеціальностей. Не вистачає для промисловості інженерів, працівників технічних професій. На жаль, молодь не обирає професії, які є в дефіциті. Профорієнтацію можливо доцільно запроваджувати вже на рівні школи. Виробництво і туризм будуть розвиватися на Закарпатті в наступні роки. І над підготовкою кадрів для цих напрямків потрібно опікуватися вже нині», - констатує міський голова.

Студенти та представники бізнесу Закарпаття активно долучалися до дискусії.

Відео: Андрій Балога, Мукачівський міський голова



Мукачівська міськрада
школований дітвак 16.05.2017 11:40 IP: 109.30.43.92
Все це чергові дурниці від баложні... Останнім потрібен кишеньковий ВУЗ - не більше. Адже це: і можливість працевлаштувати потрібних людей, після того як їх виженуть з попередньої роботи, й прилаштувати йовбаків за дипломами можна легко, й престижно мати свою альма матер, щоб показати, що Мукачево не гірше від Ужгороду... Звісно, що ніякого відношення до виробництва а тим більше до бізнесу, МДУ - не має і не може мати, на жаль... Ну а те, що холопи вірять челяднику - не дивно: в останніх - поменше розуму й розуміння ситуації, ніж у школованих по америках... закарпатських преємніків!
крістіна 15.05.2017 22:30 IP: 19.34.226.91
якби мер не рвав свій зад за цей виш він приречений, студентів даже силою у цю бурсу муду не загониш, які робочі місця, про шо сись дітвак говорить сам не має вищої освіти а комусь розказує дурню, гаплик його планам і його няньові

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp