Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Андрів зайнявся питаннями Будинків культури (ФОТО)

16 травня 2017 р., 20:00

Тих, де займаються знані колективи

Будинок культури профспілок в Ужгороді разом із головою облпрофради Володимиром Фленьком оглянув сьогодні міський голова Богдан Андріїв.

 

У приміщенні, до речі, єдиному Будинку культури профспілок у нашій державі, який не змінив профіль, займаються чимало ужгородських колективів, котрі знають навіть далеко за межами України. Зокрема, академічний камерний хор «Кантус» під керівництвом народного артиста України Еміла Сокача, заслужений ансамбль танцю України “Юність Закарпаття”, зразковий дитячий ансамбль народного танцю «Джерельця Карпат», зразковий дитячий ансамбль танцю «Веселка» та інші.

Богдан Євстафійович сьогодні завітав на репетицію «Кантуса», поспілкувався з колективом, який відзначив 30-річчя з часу створення, чверть віку професійної діяльності. Міський голова подякував хору за величезний позитив, який вони приносять Ужгороду, у тому числі на міжнародному рівні.

Оглянули і вокальний клас, зали для занять танцями, глядацьку залу. Остання потребує серйозного ремонту, оскільки в радянські часи стелю зробили так непродумано, що в приміщенні дуже холодно, хоча й кілька років тому замінили систему опалення, є також проблеми з акустикою. Директор Будинку культури Ганна Табакович наголосила, що якби обласна влада сприяла ремонту, а проектно-кошторисна документація вже виготовлена, то цей зал міг би стати для Ужгорода ще одним цілорічним «майданчиком» для концертів, виступів.

Ганна Табакович підкреслила, що найбільша увага в їхній діяльності спрямована на роботу з дітьми, підлітками, тому для Ужгорода заклад має не лише мистецьке, а й соціальне значення. Проте через великі витрати, скажімо, лише на опалення щомісяця взимку потрібно було майже 30 тисяч гривень, важко зводити кінці з кінцями, а тим більше працювати на розвиток. Тому до міської ради скерували лист із проханням винести на розгляд сесії питання пільги з орендної плати за землю, на якій розташований Будинок культури. Також попросили сприяння міста в ремонті тротуару з боку вулиці Руської. До речі, один клаптик ґрунту між тротуаром і проїжджою частиною хористи «Кантуса» нещодавно впорядкували – перекопали землю і посіяли траву, яка вже гарно зеленіє. Інші ж шматочки землі не можуть відвоювати у водіїв, які регулярно паркують там авто. Міського голову попросили допомогти вирішити і цю проблему. Богдан Андріїв уже доручив відповідним структурним підрозділам вивчити всі питання, в чому міськрада може допомогти, провести благоустрій.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp