Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Всесвітній день вишиванки працівники Закарпатської облради прийшли у вишиваному одязі (ФОТО)

18 травня 2017 р., 14:00

У четвер, 18 травня, у всесвітній День вишиванки працівники виконавчого апарату Закарпатської облради прийшли на роботу у вишиваному одязі.

У такий спосіб вони пропагують збереження вікових народних традицій та носіння етнічного вишитого українського одягу.

- Вже кілька років поспіль в Україні третій четвер травня відзначається Міжнародним днем вишиванки. Мета цьогосвята - зберегти народні традиції, створення та носіння вишитого українського одягу. За 11 роки це свято набуло масштабного рівня. Сьогодні ті, хто вдягає вишиванку, символізує свободу, солідарність, нескореність. Люди вірять, що вишиванка додає їм сили і оберігає їх, - зазначив голова облради Михайло Рівіс, додавши: - Вишиванка є унікальним символом, який об’єднує українців не за політичними, чи релігійними поглядами, а за мовною ознакою, проявом патріотизму. Співвітчизники, де б вони не проживали, одягають вишиванку своєї батьківщини і гордо демонструють її в різних куточках світу.

- Вишиванка є надійним оберегом для новонародженої дитини і для всієї родини. Тому в цих сорочках навіть хрестять дітей і потім зберігають багато років, передаючи цю традицію з покоління в покоління, - зауважив керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець.
Прес-служба Закарпатської облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp