Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Представників культурних інституцій Ужгорода запрошують до знайомства з колегами з Харкова

18 травня 2017 р., 15:20

Обмін досвідом

Відсутність державної політики щодо розвитку міжрегіональних культурних зв’язків, відсутність особистого досвіду подорожей Україною, відсутність культурного і мистецького контенту в ЗМІ, особливо на телебаченні (основному джерелі інформації для 70% громадян) призводять до того, що більшість українців мають шаблонні, стереотипні, часто з негативним забарвленням, уявлення про інші регіони. Відсутність сталої комунікаційної мережі між культурними інституціями локалізує їхню діяльність в рамках власного міста або населеного пункту. Проте саме міжрегіональна співпраця і виникнення колаборативних проектів, обмін творчим досвідом і здобутками здатні донести актуальну інформацію про регіони, зламати стереотипи, дати привід пишатися різноманітністю культури регіонів України.Таку ініціативу взяв на себе фонд «Мистецькі надра», що з 2014 року проводить регіональній соціокультурні форуми «ДонКульт» (Київ, Львів) та «ГаліціяКульт» (Харків). Навесні 2018 року форум про Слобожанщину з робочою назвою «СлободаКульт» буде проведений в Ужгороді.

Детальніша інформація про діяльність фонду тут:
https://www.dofa.fund/

https://www.facebook.com/dofa.fund
24 і 26 травня в Ужгороді відбудеться круглий стіл «Регіональні соціокультурні форуми. Досвід і перспективи», спрямований на знайомство і налагодження співпраці між культурними інституціями Харкова та Закарпаття.До участі запрошені представники закарпатських культурних інституцій та активні діячі культурного сектору, що бажають долучитися до роботи над програмою форуму.Для участі просимо заповнити реєстраційну форму до 12:00 понеділка, 22 травня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp