Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

З початку року на Закарпатті зібрали півмільйона гривень туристичного збору

22 травня 2017 р., 21:00

Від надання туристичних послуг у першому кварталі цього року Закарпаття отримало 132 мільйона гривень. Це майже на сорок відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зросли і суми відрахувань до місцевих бюджетів: надходження туристичного збору також збільшились на 24 відсотка порівняно з аналогічним періодом минулого року і становлять 516 тисяч гривень.
Нині на Закарпатті діє понад чотири з половиною сотні сільських садиб та майже три сотні туристичних закладів. Основними напрямками розвитку туризму в області є сільський туризм, гастрономічний, гірськолижний та бальнеологічний.

Про це під час брифінгу повідомила начальник управління туризму Закарпатської ОДА Любов Когуч. Загалом за минулий рік обсяг наданих туристично-рекреаційних послуг в області становив майже 448 мільйонів гривень, а надходження туристичного збору до місцевих бюджетів склали понад 2 мільйона гривень.

Серед пріоритетних напрямків роботи новопризначений керівник управління назвала маркування нових туристичних шляхів та маршрутів, розробку та встановлення інформаційних вказівників для туристів, а також облаштування автостоянок та оглядових майданчиків вздовж автомобільних доріг області. І надалі в управлінні працюватимуть над популяризацією краю як на території країни, так і за кордоном. "Це розробка і розміщення інформаційних стендів про туристично-рекреаційну привабливість Закарпаття на території області та інших регіонів, а також розміщення промоційних відео- та аудіороликів, сюжетів тощо, - каже Л. Когуч. - А також підготовка матеріалів до друку в спеціалізованих туристичних виданнях». Крім того, велику увагу приділятимуть підготовці фахівців туристичного супроводу - провідників у гори, екскурсоводів, гідів-перекладачів. Серед пріоритетних напрямків роботи – створення в області нових та підтримка діючих 19-ти туристично-інформаційних центрів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp