Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим потішить маленьких ужгородців "Пластилін"? (ФОТО)

27 червня 2014 р., 15:21

Незабаром у цьому кафе відбудеться фестиваль вуличного піаніно.

 

10 серпня о 16:00 не терасі кафе "Пластилін" пройде дитячий вуличний фестиваль гри на фортепіано. Зареєструватися у змаганні можна вже, залишивши своє прізвище та контактні дані у кафе, а також назву твору, який прозвучить.

– У нас дуже багато творчих ідей, які ми плануємо поступово втілювати. Перша з них – це вільне фортепіано на нашій терасі. Я сама піаністка, тому мені важливо, аби змога пограти була й в інших, абсолютно всіх бажаючих. Це могло б бути місцем спілкування, об'єднання людей. Коли обдумувала цю ідею, то навіть не знала, що подібна ініціатива в світі вже прижилася. Є міжнародний проект "Play Me, I'm Yours", який саме спеціалізується на таких вуличних фортепіано. І от, коли я вже знайшла інструмент, відремонтувала його, налаштувала, пофарбувала – вже аж тоді дізналася, що усе можна було зробити значно простіше, – з посмішкою розповідає Христина Целенко.

Хоча, звісно, не відомо чи потрапило б фортепіано через спеціальну програму до Ужгорода. Адже переважно такий досвід впроваджується у містах-мільйонниках.

– Вуличні фортепіано – це не просто можливість підняти культурний рівень містян, а й показати їм, що насправді вони значно кращі, ніж іноді думають про себе. Насправді всі люди хочуть хороших заходів, ми пропонуємо один з них. І ви знаєте, люди підходять і грають. Звісно, соромляться, але грають, – каже Христина.

Varosh



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp